StartupVillage viert eerste verjaardag

Stad Antwerpen opende vorig jaar StartupVillage in het hartje van Antwerpen. Dat is een dynamische hub die tijdelijke, betaalbare kantoorruimte aanbiedt aan beloftevolle Antwerpse digitale groeibedrijven, acceleratoren en andere start-up-partners. Dankzij StartupVillage krijgen zij alle kansen om te groeien en internationaliseren. Vandaag werd teruggeblikt op wat de daar aanwezige start-ups in 1 jaar tijd hebben bereikt.

StartupVillage kon al vanaf de aankondiging in 2015 op veel interesse rekenen. De locatie biedt immers een antwoord op de acute vraag van start-ups naar betaalbare kantoorruimte in het stadscentrum. Om te kunnen groeien hebben beloftevolle start-ups het geld en de ruimte nodig om aan onderzoek, ontwikkeling, productie en marketing te doen. StartupVillage is voor hen dan ook een ideale oplossing. Hiermee geven we een zetje aan het bruisende ecosysteem in de stad van intussen al meer dan 400 start-ups.

Allerbeste groeibedrijven

StartupVillage is een project voor de allerbeste Antwerpse groeibedrijven. De gevestigde start-ups gaan door een strenge selectieprocedure en mogen erna gedurende 3 jaar hun intrek nemen. Datylon, EyeSee, Playpass, POM, Senso2Me en SurveyAnyPlace kwamen al voor de opening in 2017 als winnaars uit de bus. Een aantal van hen viel intussen ook in de prijzen, gaande van Deloitte’s Technology Fast 50 (EyeSee), Beloftevolle Onderneming van het Jaar (PlayPass), tot Belgium’s New Brand of The Year (POM).

Stevige groeicijfers

De startende bedrijven zorgden samen voor een stevige boost aan tewerkstelling in de sector van digitale innovatie. We maken de balans op na 1 jaar: De bedrijven in onze StartupVillage wierven samen 61 nieuwe werknemers aan. Elk bedrijf kan ook stevige groeicijfers voorleggen, van 35 tot 600 procent. StartupVillage maakt daarmee de premisse waar van een betaalbare stimulerende kantoorruimte, die zuurstof geeft aan start-ups om te groeien. Ook wat opgehaald kapitaal betreft doen ze het heel goed, met minstens 9 miljoen euro aan investeringen.

Naast de groeibedriijven vonden ook de acceleratoren Netwerk Ondernemen en The Cofoundry, incubator Blue Health Innovation Center, het onderzoekscentrum imec en de business- en evenementenlounge De Serre onderdak in StartupVillage.

Eerder dit jaar kondigden we ook The Beacon aan, een nieuwe innovatiehub voor start-ups, scale-ups, corporates en onderzoekers die er samen aan productontwikkeling doen rond het Internet of Things.