30
mrt

Trashtunes naar Antwerpse scholen

 

De TrashTunes-campagne, waarbij sinds mei vorig jaar een aantal vuilnisbakken werden omgebouwd tot vintage-jukeboxen met lichtjes en muziek, loopt ten einde en de muzikale vuilnisbakken verdwijnen uit het straatbeeld. De campagne was een succes en zelfs de internationale pers had interesse in onze Antwerpse vuilnisbakken. De stad vindt het belangrijk dat jongeren op jonge leeftijd leren omgaan met afval en daarom krijgen alle scholen binnen de stad de kans om één van de zingende vuilnisbakken gratis over te nemen.

Omdat de stad wil blijven inzetten op propere straten, komen er in de stedelijke parken BigBellies, comprimerende vuilnisbakken met een muziekmodule. Momenteel staan er ongeveer 50 BigBellies in de parken in de stad en daar komen er dit jaar nog eens 80 bij. Het zijn slimme vuilnisbakken die het afval samendrukken, zodat ze een capaciteit hebben van 6 gewone vuilnisbakken. Ze werken volledig autonoom op zonne-energie en geven een seintje wanneer de vuilnisbak bijna vol is. Zo vermijdt de stad onnodige ritten van voertuigen en personeel.

Een propere stad daar werken we samen aan

De stad doet erg veel inspanningen om Antwerpen proper te houden: straten vegen, sluikstort zo snel mogelijk ophalen, onkruid en graffiti verwijderen… Als bewoners en bezoekers de vuilnisbakken op straat gebruiken, afval correct aanbieden en sluikstort melden, helpen ze om de stad proper te houden. Ook onder meer straatvrijwilligers en Stadsmakers moedigen buurtbewoners aan om zich samen in te spannen voor een propere en gezellige buurt.

Categorie: 

Volg mij ook via

Volg mij op Flickr

Nieuwsbrief