30
jan

Poëtische vuilniswagens in Antwerpen

 

Het doet de Antwerpenaar stilstaan bij de mooie verzen, maar ook bij de poëtische kracht die schuilt in de alledaagse dingen. De tien poëtische vuilniswagens rijden stadsbreed uit zodat alle burgers ze kunnen zien. 

Stadsdichter Maarten Inghels selecteerde de tien dichtregels die op de wagens werden aangebracht. Het gaat over regels uit gedichten van Annemarie Estor, Paul van Ostaijen, Max Temmerman, Adnan Adil, Hugo Claus, Ruth Lasters, Joke van Leeuwen, Charlotte Van den Broeck, Benno Barnard en H.C. Pernath.

Antwerpen wordt hiermee na initiatiefnemers Rotterdam en Frankfurt de derde stad die op deze manier poëzie in de openbare ruimte brengt.

Openbare poëzie
Het is niet de eerste keer dat stad Antwerpen poëzie brengt in de openbare ruimte. Zo werd in 2008 een eerste gedichtenmuur gelanceerd (een eerbetoon aan Wannes Van de Velde in de Hoogstraat). Later kwamen er nog gedichtenmuren bij van Gust Gils, Jan van Nijlen, Adriaan De Roover en Paul van Ostaijen. Daarnaast ondersteunt de stad ook poëzieprojecten en organiseert ze poëzielezingen in bibliotheek Permeke en het Letterenhuis, en het jaarlijkse Felix Poetry Festival.


Categorie: 

Volg mij ook via

Volg mij op Flickr

Nieuwsbrief