23
dec

40 slimme vuilnisbakken extra in parken

 

De stad telt heel wat parken waar de Antwerpenaars graag vertoeven. Op piekmomenten komt daar veel afval terecht. Om zwerfvuil tegen te gaan en de bewoners te sensibiliseren worden er in de loop van 2017 veertig slimme comprimerende vuilnisbakken extra geplaatst.

Er staan momenteel al 43 comprimerende vuilnisbakken verspreid in de Antwerpse parken. Deze grote slimme papiermanden drukken het afval samen, zodat ze een capaciteit hebben van zes gewone vuilnisbakken. Ze werken volledig autonoom op zonne-energie en geven een seintje wanneer de vuilnisbak bijna vol is. Hierdoor vermijdt de stad onnodige ritten van voertuigen en personeel.

De slimme vuilnisbakken hebben hun effectiviteit bewezen en daarom werd beslist om er nog 40 extra te bestellen. Deze worden in de loop van 2017 in verschillende stedelijke parken geplaatst waaronder Boekenbergpark, Park Vogelenzang, Veltwijckpark en Bischoppenhofpark.

Muziekmodule
De nieuwe vuilnisbakken krijgen bovendien een extraatje. Door het succes van de TrashTunes, de jukebox-vuilnisbakken, werd er gekozen om de comprimerende vuilnisbakken uit te rusten met een muziekmodule. Dit sensibiliseert en stimuleert de bewoners nog meer om afval in de vuilnisbak te gooien.

Een propere stad is een gedeelde verantwoordelijkheid

Antwerpen doet heel wat om de stad proper te houden zoals straten vegen, sluikstort ophalen en onkruid en graffiti verwijderen. Elke bewoner of bezoeker draagt zijn steentje bij door vuilnisbakken te gebruiken, afval correct aan te bieden en sluikstort te melden. Ook bestaande initiatieven, zoals straatvrijwilligers en Stadsmakers, moedigen buurtbewoners aan om zich samen in te spannen voor een propere en gezellige straat.

Categorie: 

Volg mij ook via

Volg mij op Flickr

Nieuwsbrief