30
jan

10.000 euro voor docu Robbe De Hert

 

Eerder zamelden de Antwerpenaren meer dan 40.000 euro in via crowdfunding, en maakte Vlaams minister voor Cultuur Sven Gatz 50.000 euro vrij. Hollywood aan de schelde is het droomproject van filmmaker Robbe De Hert. De voorbije decennia maakte hij 7.000 minuten interview op tape, oftewel 117 uur. Met de docu wil hij het verhaal vertellen van de Belgische film vanaf het prille begin.

Na een crowdfundingsactie én de fondsen van Vlaams cultuurminister Gatz, maakt nu ook de stad Antwerpen geld vrij voor Robbe De Hert. Dat heeft het schepencollege op mijn vraag beslist. Het stadsbestuur schenkt hem 10.000 euro, het resterende bedrag dat De Hert nodig had om zijn droomproject Hollywood aan de Schelde te kunnen financieren.

Ik vind als schepen voor cultuur dat de stad Antwerpen niet achterwege kan blijven en ik maak de resterende 10.000 euro vrij voor de documentaire Hollywood aan de Schelde, een project over cinema in Antwerpen en België: ook dat is cultureel erfgoed en een verhaal dat moet worden verteld! 

Op zaterdag 13 mei slaan ook tal van Belgische kunstenaars de handen in mekaar voor Robbe De Hert, in de Antwerpse Arenbergschouwburg. dEUS-opperhoofd en regisseur Tom Barman, zanger Guido Belcanto, schrijver Jeroen Olyslaegers, stadsdichter Maarten Inghels, filmkenner Wouter Hessels, radiostem en presentator Mark Lefever, standup-dichter Andy Fierens, avondanarchistische cellist Simon Lenski … het lijstje met namen groeit nog elke dag aan. Meer info over de benefiet voor Robbe De Hert vindt u hier

Categorie: 

Volg mij ook via

Volg mij op Flickr

Nieuwsbrief