Borgerhoutse vuilnisbakken krijgen een kleurrijk jasje

Sinds vandaag schitteren 33 artistieke vuilnisbakken op de Turnhoutsebaan in het kader van het project 'Vuilnisbakkenkunst'. Hiermee zorgen we voor meer zichtbare vuilnisbakken in onze stad en hopelijk ook voor minder zwerfvuil. 

Vanaf de lente 2018 tot aan de festiviteiten van Borgerrio, krijgen de vuilnisbakken op de Turnhoutsebaan een tijdelijke artistieke hoes aangemeten. Een idee dat startte bij de verkiezing van het buurtproject 'Meer groen en kleur' van Helena Schinke, om met kleurrijke vuilnisbakken de baan op te fleuren.

Het experiment op de Turnhoutsebaan kadert in een breder project vanuit ons kabinet om via grotere zichtbaarheid van de vuilnisbakken het gebruik ervan te verhogen en een properder straatbeeld te realiseren.
Want een propere buurt, dat wil toch iedereen?

Borgerhout, proper, stad, vuilnisbak, kunst, streetart

 

De 33 hoezen voor de vuilnisbakken op de baan zijn het resultaat van een creatieve samenwerking tussen de vereniging Proper Borgerhout en de Kinderkunstendag van het district Borgerhout, het IMS, DC Den Drossaert, DC Den Bleek, Ilse Nuyens en X-oc. Vrijwilligersgroep Proper Borgerhout kreeg hiervoor middelen en steun van de stad en het district.

Diverse deelnemers, kinderen, tieners en senioren ontwierpen in drie verschillende workshops hoezen in eenzelfde kleurenpatroon en techniek maar met verschillende uitkomsten. De resultaten kan je bewonderen aan de vuilnisbakken.